Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Obavijesti za studente doktorskog studija kineziologije

Povjerljiva komunikacija putem: http://www.azvo.hr/komentari

Poslijediplomski sveučilišni studij/i vašeg fakulteta trenutačno prolazi postupak reakreditacije koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu ukoliko želite dostaviti svoj komentar članovima stručnog povjerenstva, primjedbe, sugestije, ili želite pohvaliti rad vašega visokog učilišta ili nekih pojedinaca, slobodno iznesite svoje argumentirano mišljenje putem povjerljive komunikacije http://www.azvo.hr/komentari. Agencija za znanost i visoko obrazovanje jamči anonimnost svim osobama koje napišu komentar (anonimna dostava poruka). Vaše će se poruke koristiti isključivo u internom radu stručnog povjerenstva te neće biti dostupne predstavnicima vašeg visokog učilišta. Ukoliko želite ugovoriti individualni razgovor s članovima stručnog povjerenstva tijekom posjeta, molimo da to ovdje i napišete. Agencija će u protokolu posjeta ostaviti 'prazan sat' za takve razgovore.

https://www.azvo.hr/hr/vrednovanja/vrednovanja-u-znanosti/reakreditacija-doktorskih-studijskih-programa/komentirajte-rad-svog-visokog-ucilista

 

Poštovani doktorandi,

Kineziološki fakultet trenutno prolazi postupak reakreditacije Poslijediplomskog sveučilišnog studija (doktorskog studija) Kineziologija koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu naše visoko učilište posjetit će stručno povjerenstvo.

Obvezan su dio protokola posjeta odvojeni sastanci s upravom visokog učilišta, predstavnicima nastavnog i nenastavnog osoblja i doktorandima.

Ljubazno Vas molimo da se datuma 5. lipnja s početkom u 14 sati (vijećnica KIF-a) u što većem broju odazovete na sastanak sa stručnim povjerenstvom koje bi željelo čuti i vaš glas. Povjerenstvo će održavati grupni kao i individualni intervju s doktorandima. Postoji li potreba za individualnim intervjuom, možete ga dogovoriti s koordinatorom Agencije na e-mail: josip.hrgovic@azvo.hr.

Više o samom postupku reakreditacije možete naći na internetskoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje https://www.azvo.hr/hr/vrednovanja/vrednovanja-u-znanosti/reakreditacija-doktorskih-studijskih-programa.

S poštovanjem,

Voditeljica doktorskog studija

prof.dr.sc. Lana Ružić

Studentica doktorskog studija kineziologije Milka Caltanella, prof. javno će dana 31. svibnja 2017., s početkom u 16,00 sati, u vijećnici Kineziološkog fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom ANALIZA RAZINE TJELESNE AKTIVNOSTI ŠKOLSKE DJECE S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA I NJIHOVIH VRŠNJAKA BEZ INTELEKTUALNIH TEŠKOĆA. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.  

Studentica doktorskog studija kineziologije Katarina Zubčić, mag.cin. javno će dana 25. svibnja 2017., s početkom u 13,00 sati, u vijećnici Kineziološkog fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom RAZINA TJELESNE AKTIVNOSTI I NJENA POVEZANOST S KVALITETOM ŽIVOTA, KRONIČNIM KOMPLIKACIJAMA I REGULACIJOM BOLESTI KOD OBOLJELIH OD ŠEĆERNE BOLESTI U REPUBLICI HRVATSKOJ. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Student doktorskog studija kineziologije Krešimir Šoš, mag.cin. javno će dana 2. lipnja 2017., s početkom u 17,00 sati, u vijećnici Kineziološkog fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom UČINCI PRIMJENE FELDENKRAIS© METODE UČENJA POKRETA NA PRECIZNOST I BRZINU LOPTE PRI IZVEDBI NOGOMETNOG UDARCA. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Studentica doktorskog studija kineziologije Ivana Kerner, dr.med. javno će dana 1. lipnja 2017., s početkom u 12,00 sati, u vijećnici Kineziološkog fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom INTERVENCIJA ZA PROMOCIJU TJELESNE AKTIVNOSTI U PRIMARNOJ ZDRAVSTVENOJ ZAŠTITI: RANDOMIZIRANI KONTROLIRANI POKUS. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Održana Doktorska škola

Tijekom održavanja 8. međunarodne konferencije o kineziologiji koja je održana u organizaciji Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održana je i Doktorska škola za studente doktorskih studija. Škola je održana u razdoblju 11.-13.05.2017. godine. Održano je ukupno 7 predavanje eminentnih stranih predavača, a na školi je uz 35 studenata doktorskog studija sudjelovao i velik broj sudionika što ukazuje na kvalitetu ponuđenih predavanja.

 

Studentica doktorskog studija Jasminka Tomčić, dipl. redateljica, javno će dana 19.05.2017. godine, s početkom u 17,00 sati, u vijećnici Kineziološkog fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom EVALUACIJA JAKOSTI I SNAGE MIŠIĆA TRUPA: ULOGA U MOTORIČKOJ IZVEDBI SPORTAŠA. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.  

Studentica doktorskog studija kineziologije Sanja Ljubičić, mag.cin. javno će dana 16.05.2017. godine, s početkom u 9,00 sati braniti projekt doktorskog rada pod naslovom Utjecaj bilateralnog vježbanja na izvedbu skoka u vis prekoračnom tehnikom. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Održana promocija doktora znanosti

Dana 7. svibnja 2017. godine održana je svečana promocija doktora znanosti na Sveučilištu u Zagrebu. Promovirano je 7 doktora znanosti koji su stekli akademski stupanj doktora znanosti na Kineziološkom fakultetu. Čestitamo! 

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu organizira Doctoral School of Kinesiology za studente doktorskih studija, a koja će biti održana u Opatiji, u razdoblju 11.-13.05.2017. godine, za vrijeme održavanja 8. međunarodne konferencije o kineziologiji (Opatija, 10.- 14. 05.2017. godine). Raspored predavanja

U prilogu možete pronaći raspored predavanja na Doktorskoj školi a detaljnije o predavačima na poveznici:

https://www.kif.unizg.hr/conference.kinesiology/conference_info/topics_and_invited_lecturers#

Student doktorskog studija kineziologija, Filip Lovričević javno će dana 31. svibnja 2017. godine, s početkom u 12,30 sati u Vijećnici fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom PRIMJENA ALTERNATIVNIH METODA U OPORAVKU SPORTAŠA NAKON TRENINGA VISOKOG INTENZITETA. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Obvještavam Vas da će u sklopu 3. Simpozija psihologije sporta biti organizirano predavanje za studente doktorskog studija, u petak, 05.05.2017. - 17:30-18:30 sati, u predavaonici br. 1.

Predavač: Prof. dr. sc. Chris Harwood

Tema: “Does this really make a sufficient scientific contribution to the field?: A self-critical reflection for emerging, young researchers”

CV

Prof. dr. sc. Chris Harwood radi kao Deputy Associate Dean (Teaching) na School of Sport, Exercise & Health Sciences, Loughborough University, Loughborough, UK. Certificirani je sportski psiholog (BASES High Performance Sport Accredited Psychologist; BPS Chartered Psychologist). U zadnjih 15 godina radio je s brojnim sportskim organizacijama, trenerima i sportašima (tenis, kriket, nogomet). Trenutno obnaša dužnost podpredsjednika Europskog udruženja sportskih psihologa (European Federation of Sport Psychology), jedan je od urednika časopisa Journal of Applied Sport Psychology i The Sport Psychologist

 

Nazočnošću na navedenom predavanju možete ostvariti bodove iz dodatne znanstvene aktivnosti.

Obavještavamo sve zainteresirane da je rok za predaju prijava na natječaj za upis pristupnika na poslijediplomski doktorski studij kineziologije za stjecanje akademskog stupnja DOKTORA ZNANOSTI iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja kineziologije produžen do 3. srpnja 2017. godine.

Detaljnije možete pronaći u natječaju.

Student doktorskog studija mr.sc. Miroslav Hrženjak javno će dana 8. svibnja 2017. godine, s početkom u 12,30 sati, u vijećnici Kineziološkog fakulteta braniti doktorski rad pod naslovom Povezanost faktora motivacije sportaša s procjenama trenerovih karakteristika. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti.

Student doktorskog studija kineziologija, mr.sc. Tomislav Barčan javno će dana 25. travnja 2017. godine, s početkom u 12,30 sati u Vijećnici fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom Povezanost tjelesne spremnosti, čimbenika rizika kardiovaskularnih bolesti i gubitka sluha u vojnih pilota. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti. Projekt doktorskog rada.

Student doktorskog studija Ivan Belčić, mag.cin. javno će dana 21. travnja 2017. godine, s početkom u 11,30 sati, u vijećnici Fakulteta, braniti doktorski rad pod naslovom POVEZANOST TJELESNE PRIPREMLJENOSTI I FIZIOLOŠKOGA OPTEREĆENJA RUKOMETNIH SUDACA TIJEKOM UTAKMICE S KVALITETOM SUĐENJA.  Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti.

Fakultetsko vijeće Kineziološkog fakulteta na sjednici održanoj 28.3.2017. godine imenovalo je Povjerenstvo za ocjenu doktorskog rada Damira Crnjac, prof. pod naslovom Socijalna okolina i sudjelovanje starijih adolescenata u nekim borilačkim sportovima. U prilogu možete pronaći odluku i sažetak doktorskog rada

Studentica doktorskog studija Slavica Žeger, mag.cin. javno će dana 31. ožujka 2017. godine, s početkom u 14,00 sati u vijećnici Fakulteta braniti projekt doktorskog rada pod naslovom PREFERENCIJE GENERACIJE Y I BABY BOOMERSA PREMA SUVREMENOJ TEHNOLOGIJI I AKTIVNOSTIMA U SLOBODNOM VREMENU NA PODRUČJU EUROPE. Detaljnije o obrani možete pronaći u priloženoj obavijesti.  Projekt doktorskog rada.

Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu raspisao je natječaj za upis pristupnika na doktorski studij kineziologije za stjecanje akademskog stupnja DOKTORA ZNANOSTI  iz znanstvenog područja društvenih znanosti, znanstvenog polja kineziologije u ak. 2017./2018. godini. Detaljnije možete pronaći ovdje.

Fakultetsko vijeće Kineziološkog fakulteta na sjednici održanoj 8.12.2016. godine imenovalo je Povjerenstvo za ocjenu doktorskog rada mr.sc. Nevena Čorka pod naslovom Utjecaj programa tjelesnoga vježbanja za razvoj jakosti na zdravstveni status osoba starije životne dobi. U prilogu možete pronaći odluku i doktorski rad.