Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Smotra Sveučilišta u Zagrebu

Dragi maturanti, dragi sadašnji i budući studenti Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu,

dobrodošli na virtualni štand Kineziološkog fakulteta gdje ćete, nadamo se, pronaći korisne i zanimljive informacije o našem Fakultetu.

Želimo vam dobar provod i na ovom virtualnom događanju i ne zaboravite ono najvažnije – klikni s faksom!


Znanost na Kineziološkom fakultetu

Na Kineziološkom fakultetu se uz obrazovne aktivnosti provode i znanstveno-istraživačke aktivnosti iz područja društvenih znanosti polja kineziologija, ali i iz područja biomedicine i zdravstva. 

Osnovne organizacijske jedinice koje omogućavaju provođenje znanstveno istraživačkog rada djeluju u okviru Instituta za kineziologiju unutar kojeg djeluju uže ustrojbene jedinice: 

1. Centar za znanstvena istraživanja u okviru kojeg se neposredno provode temeljna, primijenjena i razvojna istraživanja, a unutar kojeg se osnivaju i djeluju posebni istraživački laboratoriji: 

2. Centar za transfer znanja u kineziologiji u okviru kojeg se prikuplja znanje (znanstveni i stručni resursi) te se ono kroz nastavu, cjeloživotno obrazovanje i usavršavanje, skupove, izdavaštvo, studije, elaborate, ekspertize, savjetovališta, medije i druge oblike aktivnosti prenosi prema krajnjim korisnicima u svim područjima primijenjene kineziologije.

3. Dijagnostički centar u kojem se provode dijagnostički postupci u svim područjima primijenjene kineziologije korištenjem opreme istraživačkih laboratorija i posebne dijagnostičke opreme za sada prvenstveno namijenjen utvrđivanju razine treniranosti kod vrhunskih sportaša s ciljem razvoja dijagnostike i u populaciju rekreativaca. 

Popis obavijesti