Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

O vanjskom suradniku

dr. sc. Kristijan Slačanac, pred.

Zvanje: naslovni predavač

Životopis

Kristijan Slačanac, rođen je 01.10.1981. godine u Našicama. Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u Donjem Miholjcu. Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu je završio je 2009. godine obranivši diplomski rad pod nazivom "Utjecaj treninga na neka antrpološka obilježja mladih hrvača. Iste godine upisuje poslijediplomski doktorski studij za znanstveno usavršavanje na istom fakultetu. Tijekom poslijediplomskog studija jača interes za zanstvenom djelatnošću pa je na međunarodnoj znanstveno stručnoj konferenciji "Ljetna škola kineziologa" dobio nagradu za najbolji znanstveni rad u području sporta.  Tijekom 2013. godine izabran je naslovno-nastavno zvanje „predavač“ na Kineziološkom fakultetu te kao vanjski suradnik provodi nastavu na predmetu hrvanje od 2009. godine. Sudjeluje na znanstvenim i znanstveno-stručnim skupovima kao sudionik i aktivni sudionik s javnom prezentacijom radova. Član je međunarodne mreže hrvačkih istraživača (International Network of Wrestling research - INWR). Urednik je DVD-a "Seminar za trenere hrvanja HHS-a" i DVD-a "Osnove kondicijske pripreme". Dodatnim usavršavanjem stekao je međunarodnu licencu trenera hrvanja na međunarodnom FILA (Fédération Internationale des Luttes Associées) trenerskom seminaru u Rimu (italija).

Dvanaest godina nastupao je kao natjecatelj u hrvanju dok kao trener radi punih trinaest godina. Tijekom sportske karijere u hrvanju, postao je viceprvak Hrvatske slobodnim načinom u uzrastu seniora te bio kategorizirani sportaš Hrvatskog olimpijskog odbora. Nakon prestanka aktivnog bavljenja hrvanjem, uključuje se u rad s mladima kao trener u HK "Metalac" iz Zagreba, i HK "Hrvatski dragovoljac" iz Brezovice. Osvajač je mnogih odličja u hrvanju na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

Odlukom stručno trenerske komisije HHS-a izabran je za trenera reprezentacije Hrvatske za uzrast do 15 godina. Odlukom vijeća grada Novske dobiva nagradu za humanost za spašeni ljudski život.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.