Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

O djelatniku

nasl. doc. dr. sc. Damir Pekas

Zvanje: naslovni docent

Soba:
136
Konzultacije:

Ponedjeljkom od 13:00 do 13:30 sati u sobi 42 - mail/tlf,

13 30 - 14 00 u hrvačkoj dvorani,

te u ostale termine po dogovoru putem e maila ili telefona

Zavod/služba :
Zavod za kineziologiju sporta
Godina diplomiranja:
2003.
Godina doktoriranja:
2019.
Na zavodu od:
2018.

Nastava

integrirani prijediplomski i diplomski

diplomski

prijediplomski

Životopis

Školovanje: Osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu. Diplomirao je na Fakultetu za fizičku kulturu Sveučilišta u Zagrebu 2003.g. pod mentorstvom dr. sc. Željka Hraskog, uz dopunsku stručnu kvalifikaciju za rad u hrvanju. Nakon završetka redovnog studija upisao je poslijediplomski doktorski studij modul polistrukturalni sportovi. 

Doktorsku disertaciju pod naslovam "Utjecaj visoko i umjereno intenzivnoga kružnoga vježbanja na redukciju potkožnoga masnoga tkiva i visceralne masti kod žena" obranio je 12. veljače 2019. 

Nastavna djelatnost: 1999-2003 učestvuje u izvođenju nastave na predmetu Hrvanje kao demonstrator 2003-2008 sudjeluje u nastavi na predmetu Hrvanje kao vanjski suradnik.

Od 2018. učestvuje u nastavi na predmetu Hrvanje kao asistent.

Stručna djelatnost: Sportom se bavi od rane mladosti uglavnom se tu radi o borilačkim sportovima i vještinama, a osim hrvanja, kraće vrijeme trenirao je judo, takwondo, ninjutsu. U hrvanje ulazi relativno kasno, ali sa dobrom podlogom iz borilačkih vještina. Osvajač je trećeg mjesta na prvenstvu RH u hrvanju grčko-rimskim načinom za juniore 1997 godine, te viceprvak RH u hrvanju slobodnim načinom za seniore 2003. godine. Kao član reprezentacije nastupa na 20. svjetskom vojnom prvenstvu u Splitu.Trenerskim poslom bavi se od 2000 godine, kao trener u školama hrvanja, te kao kondicijski trener u i izvan hrvanja.

Znanstvena djelatnost: U koatorstvu objavio je više stručnih i znanstvenih radova uglavnom iz Hrvanja u zbornicima domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih skupova. Član je organizacijskog odbora 14 th International Scientific Conference of Sport Kinetics 2018. „Movement in Human Life and Health“ 24-27 lipnja, Poreč 2018. Učestvovao je u organizaciji 4th International Scientific Conerence on Kinesiology , Opatia 2005. Član je organizacijskog odbora 9th International Scientific Conference on Sport Kinesiology 2021. 15-19.rujan, Opatija  2021. 6.prosinca 2019. izabran u zvanje znanstvenog suradnika u znanstvenom području društvenih znanosti- polje kineziologija.

Nagrade i priznanja:

2001. – Dobitnik Rektorove nagrade za rad pod nazivom : Kinematički pokazatelji efikasnosti izvedbe bacanja „prednji pojas“ u hrvanju

Krajem 2018. godine zaposlio se kao asistent na predmetu Hrvanje na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. 

Doktorirao 2019. godine

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)

Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.