Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Potpisan Sporazum o suradnji između...

Ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, dr. sc. Dubravka Brezak Stamać i dekan Kineziološkog fakulteta, izv. prof. dr. sc. Tomislav Krističević potpisali su dana 24. studenog 2021. Sporazum o suradnji.

Cilj ovog Sporazuma je unapređenje tjelesne aktivnosti i zdravlja djece i mladih te kontinuirano usavršavanje učitelja i nastavnika TZK. Zajedničkom suradnjom Kineziološkog fakulteta i Agencije za odgoj i obrazovanje radit će se na uspostavi sustava mjerenja i praćenja tjelesnog fitnesa djece u školskom sustavu.

Potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i izv. prof. dr. sc. Maroje Sorić, izv. prof. dr. sc. Sanja Šalaj i doc. dr. sc. Hrvoje Podnar budući da je Sporazum, između ostalog, rezultat rada na Erasmus + projektu FitBack. Mreža FitBack razvijena je u suradnji s 10 europskih partnera koji već dulje vrijeme mjere tjelesnu kondiciju kod djece i adolescenata.

Ovu mrežu koordinira Sveučilište u Ljubljani, Fakultet za šport, Slovenija, a s Kineziološkog fakulteta na projektu sudjeluju izv. prof. dr. sc. Maroje Sorić, izv. prof. dr. sc. Sanja Šalaj, doc. dr. sc. Hrvoje Podnar i doc. dr. sc. Dario Novak.

 

Popis obavijesti