Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Znanstvena djelatnost nastavnika Fakulteta

Znanstvena djelatnost na Kineziološkom fakultetu vidljiva je u broju objavljenih znanstvenih radova ali i sve većem broju znanstvenih projekata. Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu ima dopusnicu za obavljanje znanstvene djelatnosti u području društvenih znanosti. Nastavnici Kineziološkog fakulteta u znanstvena i znanstveno-nastavna zvanja biraju se i svojim znanstvenim radom djeluju u dva temeljna područja: društvene znanosti te biomedicina i zdravstvo. U navedenim područjima nastavnici Kineziološkog fakulteta objavljuju najveći broj znanstvenih radova, iako je sve veći broj istraživanja u posljednje vrijeme usmjeren na interdisciplinarno rješavanje kinezioloških istraživačkih pitanja.

Na Academic Ranking of World Universities (Shanghai Ranking):Global Ranking of Sport Science Schools and Departments u 2020. godini Kineziološki fakultet pozicionirao se na relativno visoko 101-150 mjesto (ShanghaiRanking's Global Ranking of Sport Science Schools and Departments 2020 | Shanghai Ranking - 2020).

Popis radova djelatnika fakulteta u cijelosti su navedeni u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji: CROSBI a pojedine istaknute radove možete pretražiti i po pojedinačnim profilima djelatnika na stranicama Fakulteta. Detaljnije informacije o projektima nalaze se u Bazi podataka projektnih aktivnosti u znanosti i visokom obrazovanju u RH.


Obavijesti