Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

PROJEKT FINANCIRA:

Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 


DETALJI PROJEKTA:

Kineziološki fakultet i specijalna bolnica Sveta Katarina će razviti poslijediplomski specijalistički studij prevencije i rehabilitacije sportskih ozljeda na engleskom jeziku iz područja biomedicine i zdravstva u trajanju od 11 kolegija, za hrvatske i strane studente koristeći nove tehnologije (e-kolegiji, digitalni materijali) i tako pridonijeti rješavanju problema manjka programa u ovom području kao i internacionalizaciji visokog obrazovanja i relevantnosti za tržište rada te mobilnosti.

Studenti će steći konkurentne kompetencije za rad u sektorima zdravlja i sporta u RH i EU, gdje postoji stalna potreba za ovim stručnjacima.


Održane fokus grupe bivših studenata...

12. prosinca 2018. godine na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u okviru projekta Razvoj i izvedba poslijediplomskog specijalističkog studija Prevencija i rehabilitacija sportskih ozljeda na engleskom jeziku okupili smo bivše studente i poslodavce kako bi nam pomogli u izradi što kvalitetnijeg studijskog programa.

Diplomirani kineziolozi, liječnici i fizioterapeuti raspravljali su o:

  1. Budućim radnim mjestima (zanimanjima) studenata s poslijediplomskim sveučilišnim studijem „Prevencija i rehabilitacija sportskih ozljeda“ na kojima bi mogli ostvariti prednost na tržištu rada, odnosno gdje će naši polaznici biti prepoznati kao stručnjaci,
  2. Ključnim kompetencijama i vještinama vezanim uz prevenciju i rehabilitaciju sportskih ozljeda koje su budućim studentima potrebne za ispunjavanje radnih zadataka u tim zanimanjima, odnosno što trebaju znati i moći raditi,
  3. Kompetencijama koje diplomiranim kineziolozima nedostaju ili ne postoje, odnosno za kojima postoji potreba i koje treba razvijati u studijskom programu „Prevencija i rehabilitacija sportskih ozljeda“, konkretno, što nisu naučili na diplomskom studiju kineziologije.

Provedena je i radionica u kojoj se raspravljalo o udjelu tema i njihovoj zahtjevnosti kao i načinu provođenja nastave (e-učenje, praksa, teorijska i praktična nastava), a naši alumni su na kraju dali dodatne vlastite prijedloge unapređenja kvalitete ovog studijskog programa.

Popis obavijesti