Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

PROJEKT FINANCIRA:

Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 


DETALJI PROJEKTA:

Kineziološki fakultet i specijalna bolnica Sveta Katarina će razviti poslijediplomski specijalistički studij prevencije i rehabilitacije sportskih ozljeda na engleskom jeziku iz područja biomedicine i zdravstva u trajanju od 11 kolegija, za hrvatske i strane studente koristeći nove tehnologije (e-kolegiji, digitalni materijali) i tako pridonijeti rješavanju problema manjka programa u ovom području kao i internacionalizaciji visokog obrazovanja i relevantnosti za tržište rada te mobilnosti.

Studenti će steći konkurentne kompetencije za rad u sektorima zdravlja i sporta u RH i EU, gdje postoji stalna potreba za ovim stručnjacima.


Obavijesti

Projekt Razvoj i izvedba sveučilišnog poslijediplomskog specijalističkog studija Prevencija i rehabilitacija sportskih ozljeda na engleskom jeziku koordinira Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s  Medicinskim fakultetom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i Specijalnom bolnicom Sveta Katarina. Ovaj sveučilišni poslijediplomski studij, u trajanju od godinu dana, bit će međunarodni i interdisciplinarni, otvoren za studente koji su završili sveučilišni studij kineziologije, fizioterapije ili medicine.

Tijekom projekta razvijeno je 11 kolegija za Studijski program Prevencija i rehabilitacija sportskih ozljeda, dostupnih za hrvatske i strane studente, koristeći nove tehnologije (e-kolegiji, digitalni materijali). Razvijeni studijski program pridonosi rješavanju problema manjka programa u ovom području kao i internacionalizaciji visokog obrazovanja i relevantnosti za tržište rada te mobilnosti. Studenti će završetkom studija steći konkurentne kompetencije za rad u sektorima zdravlja i sporta u RH i EU, gdje postoji stalna potreba za ovim stručnjacima.

Brušura studijskog programa.