Sveučilište u Zagrebu

Kineziološki fakultet

Naš student Matija Baron osvojio...

Matija Baron, naš redoviti student 5. godine, nakon godinu dana izostanaka s gimnastičkih natjecanja radi ozljede lakte, osvojio je brončanu medalju (13.533 boda) na konju s hvataljkama u finalu Svijetskog gimnastičkog kupa - Grand prix Osijek 2017. Žito Challenge Cup, pridruživši se drugoplasiranom Robertu Seligmanu (13.567 boda) i pobjedniku Rhysu Mcclanaghanu (14.250 boda).

Od 17. do 21. svibnja održan je 9. Grand prix Osijek 2017. Žito Challenge Cup – Svjetski gimnastički kup u Osijeku, događaj koji spada u top 3 sportska događaja u Hrvatskoj. Matija Baron nastupio je u kvalifikacijama na konju s hvataljkama gdje se s ocjenom 13.950, među osam najboljih plasirao u finalno natjecanje kao šeti gimnastičar. U finalnom natjecanju, održanom 20. maja, uspio je svojom izvedbom doći do trećeg mjesta i time osvojiti još jedno u nizu svjetskih odličja naših gimnastičara. Od drugoplasiranog Roberta Seligmana dijelilo ga je svega 0,034 boda. Brončanu medalju, Matija je pridruži srebrnom odličju osvojenom 2015. godine na Svjetskom kupu u Dohi.

Dostignutim uspjehom, Matija Baron, specijalist modula sportske ginastike, trenutno je na „svojoj“ spravi sedmi (7.) na svjetskoj rang ljestvici u muškoj sportskoj gimnastici.

Popis obavijesti
Korisni linkovi


Studijski centar za izobrazbu trenera

Kinesiology
HEPA

erasmus

Obavijest

Poštovani posjetitelji KIF WEB-a,

Molimo Vas da nam dojavite sve pogrešne ili zastarjele informacije, te ukoliko imate prijedloge i sugestije javite nam na webmaster(at)kif.hr.

Hvala!